Timelapsevideo från Farsarvet

Text och foto: LGF

Det här är ett första försök till en timelapsevideo. Den är gjord med en appen Time Lapse på en iPhone 6 Plus. En riktigt trevlig app där man kan ställa intervallet (i det här försöket använde jag 1/2 sek och det blev lagom) och där man får en färdig videofilm. Inget efterarbete behövs egentligen.

Kameran (telefonen) var uppställd med ett litet stativ ovanpå en mycket ostabil grund i form av ett temporärt transformatorhus av 160 gr papper. Detta gjorde nog att den vibrerade litet om tågklarerarna aldrig så litet stötte till landskapet.
Dessutom var bilden lätt inzoomad allt för att komma litet närmare rörelserna på bangården. Allt detta gör att kvaliteten inte är den optimala, men det är som sagt ett försök.

Filmen är redigerad för att korta ner den och för att så långt det är möjligt bara visa själva tågrörelserna. Men som synes så blir det litet extra struligt i slutet av filmen...

      Lars-Gunnar

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

-

Etiketter